Rondom het afscheid

Protestantse gemeente Scharnegoutum – Loënga

Rondom het afscheid

Regelmatig – vaker dan ons lief is – worden wij geconfronteerd met de eindigheid van ons bestaan. Hoe gaan we daar mee om, wat gebeurt er dan met onszelf en welke veranderingen treden er dan op in ons persoonlijk leven?

In een cyclus van drie bijeenkomsten zullen de bezoekers van deze avonden ‘Rondom het afscheid’ daar samen met ds. Evert van der Veen, waarnemend predikant in Echtenerbrug-Oosterzee, bij stilstaan.

De avonden zijn bestemd voor iedereen die zich bij het onderwerp betrokken voelt en hebben dan ook een open en oecumenisch karakter.

Iedere avond begint met een praktijk gerichte inleiding en na de pauze gaan we met elkaar in gesprek en is er alle ruimte om vragen te stellen.

Plaats van samenkomst:
Kerkgebouw De Oerdracht, E.A. Borgerstraat 46, Joure –
20.00 uur, afsluiting uiterlijk 22.00 uur.

Leiding:
Evert van der Veen, waarnemend predikant
in Echtenerbrug-Oosterzee, (uitvaart)spreker en auteur van:
– ‘Mensen van voorbij. Leven met een verlies’
– ‘Aan de grenzen van het leven. Een mens te zijn op aarde’.

Informatie en opgave: Evert van der Veen, epvdveen@hotmail.com of 06-19442906.

Programma:
1. Je bent ook wat je hebt verloren – 1 november
Naast de dood zijn er vele andere vormen van verlies die ons kunnen treffen. Het leven is daarin altijd weer anders al kunnen er overeenkomsten zijn in wat er gebeurt. Ieder verlies heeft z’n eigen uitwerking in ons leven en mensen reageren ook niet op gelijke wijze op wat ze meemaken.

2. Eigen-wijs rouwen – 8 november
Mensen mogen op hun eigen manier rouwen maar geven wij elkaar daarin voldoende ruimte en kunnen wij elkaar begrijpen gedurende die ingrijpende levensfase? Is er wel altijd sprake van een rouw-’proces’?

3. Troost: niet mínder verdriet – 15 november
Hoe kunnen we elkaar tot steun zijn en welke troost gaat daar vanuit? Wat kan troost wél en wat kan troost níet betekenen in het leven van een mens die lijdt aan een gemis?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *