Telefooncirkels

Protestantse gemeente Scharnegoutum – Loënga

Telefooncirkels

Telefooncirkels tegen eenzaamheid
Voor elkaar zorgen doen we samen

Kent u iemand die mee wil doen of wilt u zelf meedoen met een telefooncirkel? Door mee te doen spreekt u dagelijks in ieder geval twee andere mensen. Iemand belt u en u belt zelf iemand. U belt elkaar om te horen hoe het gaat en om een luisterend oor te bieden. Wilt u meedoen aan een telefooncirkel? Bel dan naar het Zorgbelang Fryslân via 085 4 832 433 (lokaal tarief, werkdagen 9-13 uur) of stuur een e-mail naar info@zorgbelang-fryslan.nl. Wij geven uw telefoonnummer door aan één andere deelnemer van de telefooncirkel. Die persoon zal u bellen. Daarnaast ontvangt u zelf ook één telefoonnummer van degene die u zelf gaat bellen.

Behoefte aan een goed gesprek?

 

Help elkaar door de Coronatijd door middel van deelname aan een telefooncirkel. Hieronder vindt u meer informatie over hoe het werkt, de spelregels en meer.

Telefooncirkels tegen eenzaamheid

Voor wie is het bedoeld?

Voor alle inwoners in Fryslân die zich door alle Corona maatregelen eenzaam en geïsoleerd voelen en behoefte hebben aan dagelijks contact met andere mensen.

Hoe werkt het?

 1. U meldt zich aan bij Zorgbelang Fryslân 085 4 832 433 of info@zorgbelang-fryslan.nl
 2. Wij bellen u met uitleg.
 3. U ontvangt de naam van degene die naar u belt en de naam en het telefoonnummer van wie u gaat bellen. De telefooncirkel bestaat uit ongeveer 6 mensen.
 4. U wordt maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur gebeld.
 5. Aansluitend belt u degene van wie u het nummer heeft gekregen.
 6. Dit herhaalt zich ieder dag van maandag t/m vrijdag totdat de Corona maatregelen stoppen of u zichzelf afmeldt. Afmelden kan via 085 4 832 433 of info@zorgbelang-fryslan.nl.

De spelregels

 1. Wanneer u als deelnemer meedoet aan de telefooncirkel dan verwachten we dat u maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur bereikbaar bent, totdat u bent gebeld en zelf de volgende in de cirkel heeft gebeld. Indien u niet opneemt kan de telefooncirkel niet goed functioneren, dus we rekenen erop dat u bereikbaar bent.
 2. Het telefoonnummer dat u ontvangt om te bellen gebruikt u alleen voor de telefooncirkel en deelt u niet met anderen.
 3. Als u niet meer deel wilt nemen aan de telefooncirkel dan meldt u zich weer af via 085 4 832 433 of info@zorgbelang-fryslan.nl.
 4. Informatie die u van degene die u spreekt hoort deelt u niet met andere mensen.

Hoe lang blijft de telefooncirkel bestaan?

Zorgbelang Fryslân blijft de telefooncirkels coördineren zo lang de onrust rondom het Coronavirus aanhoudt. Hierna trekt Zorgbelang zich terug. Mocht u met elkaar besluiten om door te gaan, dan kan dat natuurlijk.

Waar is de telefooncirkel niet voor bedoeld?

 • Voor vragen over het Coronavirus. Hiervoor belt u het landelijk publieksnummer 0800 1351
 • Voor vragen over de specifieke hulp en ondersteuning (niet Corona gerelateerd) die u nodig heeft in uw specifieke situatie. Hiervoor belt u met uw zorgverlener of met het Adviespunt van Zorgbelang op 085-4 832 432. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *